Voedsel Intolerantie Test pro
score 9/10 744 reviews
|
|
Voor maandag 16u besteld, maandag verzonden in |
|
Verzending per brievenbuspakket | |
Klantenservice voor vragen |
Kom te weten of jij voedsel intoleranties hebt
Er zijn veel mensen met vervelende onbegrepen klachten. Een mogelijke oorzaak van deze ongemakken kan een intolerantie zijn. Omdat een intolerantie niet altijd direct klachten geeft maar meestal pas na een tijdje, zijn er waarschijnlijk meer klachten toe te schrijven aan een intolerantie dan aanvankelijk gedacht.
Bij een intolerantie test wordt er gekeken of er specifieke antistoffen (IgG) overmatig aangemaakt worden. Als je langdurig voedingsmiddelen blijft eten die een reactie veroorzaken, kan dit tot de volgende meest voorkomende symptomen leiden: vermoeidheid, een opgeblazen gevoel, buikkrampen, aanhoudende jeuk, hoofdpijn, migraine en acne.
Je kunt voor veel verschillende voedingsmiddelen een intolerantie ontwikkelen. Daarom meten we bij deze test het meeste aantal voedingsmiddelen. Daarnaast is het belangrijk dat alle voedingsmiddelen goed gespecificeerd zijn. Het kan namelijk zijn dat je niet goed tegen koemelk kunt maar bijvoorbeeld wel tegen geitenmelk, schapenmelk, buffelmelk, kokosmelk, amandelmelk of havermelk. Daarom is het belangrijk om specifieke voedingsmiddelen te analyseren, zodat we je alternatieven kunnen bieden mocht er een intolerantie waargenomen worden.
Een intolerantie test in 4 stappen
Jouw bloedtest snel in huis, bestel op werkdagen voor 16.00 uur en jouw test wordt dezelfde dag verzonden.
Neem eenvoudig thuis de test af en stuur deze gratis retour.
Ontvang binnen 2 weken jouw persoonlijke resultaat in een beveiligd bericht.
Bekijk wat het resultaat voor jou betekent en ga aan de slag met jouw persoonlijke adviezen.
Het meest complete en overzichtelijke rapport met advies en tips
Binnen 14 dagen nadat jouw sample is teruggestuurd krijg je en een overzichtelijke uitslag veilig per mail. In dit meest complete intolerantie rapport staat jouw reactie op 287 voedingsmiddelen ingedeeld in overzichtelijke categorieën. Met een duidelijk kleur (groen - geel - rood) wordt aangegeven hoe sterk je reactie op een bepaald voedingsmiddel is. Onderaan het rapport krijg je aanvullende informatie over alle rood gekleurde voedingsmiddelen met alternatieven. Erg handig, want zo kun je meteen kiezen voor een soortgelijk voedingsmiddel waar je niet op reageert. Tot slot krijg je informatie over waar je op moet letten als je etiketten in de supermarkt bekijkt.
Het rapport bestaat uit 3 onderdelen:
- We beginnen met een samenvatting van alle hoofdcategorieën. Hier kun je direct zien binnen welk gebied jouw aandachtspunten liggen. De hoofdcategorieën zijn: groenten, granen & zaden, peulvruchten, fruit, noten, ei & melk, koffie & thee, super foods, paddenstoelen, vis & zeevruchten, vlees, kruiden en overige.
- In de specifieke hoofdstukken worden de hoofdcategorieën uitgesplits. Zo zitten er bijvoorbeeld 21 verschillende superfoods in de superfood categorie. Achter ieder voedingsmiddel staan drie bolletjes. Aan de kleur kun je direct zien hoe hevig de reactie is.
- In het derde gedeelte van het rapport wordt uitgelegd wat de mogelijke symptomen zijn die samenhagen met een intolerantie op dit specifieke voedingsmiddel. Vervolgens krijg je informatie waar dit voedingsmiddel vaak in wordt verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan koemelk dat zit ook vaak in koekjes, kaas, yoghurt etc. Je krijgt daarnaast informatie waar je op moet letten als je het etiket van een voedingsmiddel bekijkt. Tot slot krijg je een lijst met alternatieve voedingsmiddelen die je als vervangend product kunt gebruiken.
Snel na de bestelling testen in huis en na test snel je resultaten
Als je weet wat je wil bestellen is dit zo geregeld. Spullen heb je snel in huis. De beschrijving bij de testen is duidelijk en vergt de eerste keer misschien even wat meer werk verder geen enkel probleem. De resultaten ontvang je netjes in een beschermde omgeving! Het testresultaat is duidelijk omschreven en verder toegelicht wat dit voor je kan betekenen. M - Etten-Leur
Waarom Mijnlabtest.nl
Het Mijnlabtest team bestaat uit betrokken professionals, die zich dagelijks inzetten om je een betrouwbaar, praktisch en veilig onderzoek te bieden. We willen je een onderzoeksresultaat bieden waarmee je je gezondheid kunt optimaliseren. Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.
Voedsel Intolerantie test pro
- Intoleranties kunnen op termijn voor vervelende klachten zorgen
- Heb je onverklaarbare klachten zoals een opgeblazen gevoel, jeuk, vermoeidheid, gewrichtspijn en/of hoofdpijn? Dit kan door een voedselintolerantie komen
- Je krijgt een duidelijk rapport met alternatieve voedingsmiddelen, hulp bij het lezen van etiketten en welke mogelijke sytomen een bepaalde voedselintolerantie veroorzaakt
- Er worden 287 voedingsmiddelen getest op IgG antistoffen
- Je kunt de test eenvoudig zelf afnemen
Wat is een intolerantie?
Een voedselintolerantie wil zeggen dat je moeite hebt om bepaalde voedingsmiddelen goed af te breken en op te nemen. Dit kan zorgen voor vervelende klachten. Het lastige aan een voedselintolerantie is dat de klachten niet meteen optreden na het eten van de irriterende voedingsmiddelen. Het is dus vaak moeilijk te zeggen welke voedingsmiddelen de klachten veroorzaken. Op termijn kan een voedselintolerantie een breed scala aan klachten veroorzaken.
Wanneer heeft het zin om op intoleranties te testen?
Wij denken dat het zinvol is om op voedselintoleranties te testen als je een langere tijd last hebt van onbegrepen klachten of ongemakken. Klachten die niet duidelijk aan een specifieke gebeurtenis te linken zijn kunnen goed door een intolerantie veroorzaakt worden. We noemen dit ook wel sluimerende klachten, niet acute of latent aanwezige klachten. Precies deze ongemakken zijn een goede aanleiding om een intolerantie test te doen. Heb je direct heftige klachten na het eten van bepaalde voedingsmiddelen dan kun je wellicht beter een allergie test kiezen. Allergieën geven direct klachten op de plaats waar je in aanraking bent gekomen met die stof waar je allergisch voor bent. Natuurlijk adviseren we je om bij serieuze klachten altijd eerst een arts te raadplegen.
Welke voedingsmiddelen worden getest
Er zijn ontzettend veel verschillende voedingsmiddelen waar je interolerant voor kunt zijn. Daarom is het goed om een uitgebreide test te doen zodat de kans het grootst is dat de voor jou verstoren de voedingmiddelen ook zijn meegenomen binnen de test. Met deze test worden er 287 voedingsmiddelen onderzocht. In onderstaande tabel kun je zien welke voedingsmiddelen we testen.
Groep | Intolerantie |
Groenten | Sjalot, Ui, Prei, Knoflook, Bieslook, Wilde knoflook, Knolselderij, Bleekselderij, Mierikswortel, Witte asperge, Bamboespruiten, Snijbiet, Rode biet, Kappertje, Andijvie, Roodlof, Cichorei, Flespompoen, Pompoen, Gehoornde meloen, Courgette, Komkommer, Artisjok, Wortel, Rucola, Venkelknol, Kool, Bloemkool, Witte kool, Spruitjes, Koolraap, Broccoli, Romanesco, Rode kool, Groene kool, Savooiekool, Meiknol, Paksoi, Chinese kool, Zoete aardappel, Waterkers, Olijf, Pastinaak, Avocado, Radijs, Aubergine, Aardappel, Tomaat, Spinazie, Brandnetelbladeren, Veldsla |
Granen & zaden | Amarant, Haver, Koolzaad, Hennepzaad, Quinoa, Pompoenzaad, Boekweit, Zonnebloem, Gerst, Mout (gerst), Lijnzaad, Lupinezaad, Rijst, Gierst, Maanzaad, Pijnboompit, Rogge, Sesam, Tarwe, Tarwezemlen, Tarwe gliadine Tri a Gliadin, Tarwegras, Gluten, Emmertarwe, Durum, Eenkoren, Poolse tarwe, Spelt, Maïs |
Peulvruchten | Pinda, Kikkererwten, Soja, Groene boon, Erwten, Sugarsnap, Linzen, Witte boon, Tamarinde, Mungboon |
Fruit | Kiwi, Ananas, Papaja, Limoen, Citroen, Watermeloen, Grapefruit, Mandarijn, Sinaasappel, Meloen, Vijg, Aardbei, Lychee, Appel, Mango, Moerbei, Banaan, Passievrucht, Dadel, Goudbes, Abrikoos, Kers, Pruim, Perzik, Nectarine, Granaatappel, Peer, Kruisbes, Rode bes, Braam, Framboos, Vlierbes, Bosbes, Veenbes, Druif, Rozijn |
Noten | Cashew, Paranoot, Pecannoot, Zoete kastanje, Kokosmelk, Kokosnoot, Kolanoot, Hazelnoot, Tijgernoot, Walnoot, Macadamianoot, Pistache, Amandel |
Ei & melk | Karnemelk, Camembert, Emmentaler, Gouda, Hüttenkäse, Koemelk, Mozzarela, Parmezaanse kaas, Koemelk Bos d 4* (Alpha - Lactalbumine), Koemelk Bos d 5* (Bèta - Lactoglobuline), Koemelk Bos d 8* (Caseïne), Buffelmelk, Kamelenmelk, Geitenkaas, Geitenmelk, Kwartel ei, Eiwit, Eigeel, Schapenkaas, Schapenmelk |
Koffie & Thee | Zwarte thee, Groene thee, Koffie, Hibiscus, Jasmijn, Kamille, Pepermunt, Moringa, Cacao |
Superfoods | Huis krekel, Baobab, Aloë, Grote kliswortel, Appelbes, Saffloer olie, Chlorella, Ginkgo, Maca wortel, Migrerende sprinkhaan, Tapioca, Ginseng, Guaraná, Amandelmelk, Nori, Chiazaad, Appelwortel, Spirulina, Paardenbloem wortel, Meelworm, Wakame |
Paddenstoelen | Champignon, Eekhoorntjesbrood, Chanterellen, Enoki, Trompette de la mort paddestoelen, Oesterzwam |
Vis/ Zeevruchten | Kaviaar, Paling, Rivierkreeft, Kokkel, Krab, Atlantische haring, Karper, Europese ansjovis, Snoek, Atlantische kabeljauw, Zeeoren, Kreeft, Garnalenmix, Forel, Oester, Noorse garnaal, Coquille, Scheermes, Europese schol, Stekelrog, Venusschelp, Zalm, Europese sardine, Tarbot, Makreel, Atlantische roodbaars |
Vlees | Eend, Rundvlees, Kalfsvlees, Hertenvlees, Geit, Hert, Paard, Kip, Kalkoen, Konijn, Lam, Struisvogel, Varkensvlees, Zwijn |
Kruiden | Dille, Dragon, Paprika, Cayenne peper, Chillipeper, Karwijzaad, Kaneel, Kerrie, Koriander, Komijn, Kurkuma, Citroengras, Kardebom, Jeneverbes, Laurierblad,Nootmuskaat, Munt, Basilicum, Marjolein, Oregano, Peterselie, Anijs, Peper (zwart/wit/groen/rood/geel), Rozemarijn, Salie, Mosterd, Kruidnagel, Tijm, Fenegriek, Vanille, Gember |
Overig | Agar agar, Honing, Aspergillus niger, Hop, Bakkersgist, Rietsuiker, Biergist, Vlierboesem, M- Transglutaminase (vleeslijm) |
Een intolerantie of allergie?
Het grootste en meest merkbare verschil is dat een allergie vrijwel direct klachten geeft op de plek waar je met de stof in aanraking geweest bent. Als je bijvoorbeeld via je neus pollen inademt krijg je snel last van een loopneus, kriebels en moet je niesen. Allergie klachten komen doorgaans op tussen 30 minuten en 2 uur na het eerste contact. Bij een voedselintolerantie is dit dus anders. Klachten komen veel later en zijn dus ook veel lastiger aan een bepaald voedingsmiddel te koppelen. We hebben een speciale pagina geschreven over het verschil tussen een intolerantie en een allergie. Dus als je er meer over wilt lezen ga dan via het menu naar die pagina.
Wat zijn IgG-antistoffen?
IgG staat voor Immunoglobuline klasse G, deze antistoffen geven niet direct een immuunsysteem reactie. Deze antistoffen kunnen een ontstekingsreactie uitlokken en een breed scala aan klachten veroorzaken. Symptomen treden tot 3 dagen na het eten van voor jou verstorende voedingsmiddelen op. Omdat de klachten pas laat opkomen weten veel mensen niet dat hun onbegrepen klachten door een intolerantie veroorzaakt kunnen worden.
Het eliminatiedieet
Wij houden niet zo van het woord dieet, als het mogelijk is dan kun je altijd beter structureel een leefstijl proberen aan te nemen die goed bij je past. Met dieeten zie je vaak terugval als je er mee stopt. Het eliminatiedieet werkt anders en wil zeggen dat je voedingsmiddelen waar je interolerant voor bent uit je voedingsplan gaat halen voor een periode van ongeveer drie maanden. Gedurende deze periode van 3 maanden is het de bedoeling dat je alle voedingsmiddelen met een rode uitslag uit je voedingsplan laat en alternatieve voedingsmiddelen kiest uit onze aanbevelingen in het rapport.
Advies voor het afnemen van de test
Ons advies is om zoveel mogelijk voedingsmiddelen die gemeten gaan worden 14 dagen voor afname van de test te eten. Indien je lange tijd bepaalde voedingsmiddelen niet gegeten hebt is er een kans dat er geen IgG reactie plaats zal vinden ondanks er wel een intolerantie kan zijn. Het hoeven geen grote hoeveelheden te zijn.
Geen extra informatie aanwezig.
Biomarkers |
|
---|