LH test
score 9/10 744 reviews
|
|
Voor maandag 16u besteld, maandag verzonden in |
|
Verzending per brievenbuspakket | |
Klantenservice voor vragen |
Deze test geeft inzicht in je LH niveau
Het luteïniserend hormoon (LH) is een belangrijk hormoon voor de menstruatiecyclus. Het zet de eisprong in gang en stimuleert de aanmaak van geslachtshormonen. Zonder genoeg LH zal het lastiger zijn om zwanger te worden. Andersom is tijdens en na de overgang het de LH waarde sterk verhoogd. De LH test kan daarom laten zien in welke periode van jouw cyclus je zit en inzicht geven bij overgangsverschijnselen. Wil je weten of je vruchtbaar bent of heb je misschien overgangsverschijnselen? Doe dan de LH test en kom erachter wat jouw LH waarde is.
De stappen bij een LH test
Jouw bloedtest snel in huis, bestel op werkdagen voor 16.00 uur en jouw test wordt dezelfde dag verzonden.
Neem eenvoudig thuis de test af en stuur deze gratis retour.
Ontvang binnen 6 werkdagen jouw persoonlijke resultaat in een beveiligd bericht.
Bekijk wat het resultaat voor jou betekent en ga aan de slag met jouw persoonlijke adviezen.
Wat kun je met het testresultaat?
De LH bloedtest kan je zelf eenvoudig thuis afnemen. Na de afname van jouw LH bloedtest stuur je de test naar ons laboratorium. Zodra de uitslag bekend is ontvang je het resultaat via een beveiligd bericht. Dit bericht bevat natuurlijk het resultaat, maar ook uitleg over de uitslag zodat je begrijpt wat deze uitslag voor jou betekent.
Prima
De testen werken duidelijk en makkelijk. De uitslag komt snel en leest goed af. Kortom, prima ervaring. E, Middelbeers
Waarom Mijnlabtest.nl
Het Mijnlabtest team bestaat uit betrokken professionals, die zich dagelijks inzetten om je een betrouwbaar, praktisch en veilig onderzoek te bieden. We willen je een onderzoeksresultaat bieden waarmee je je gezondheid kunt optimaliseren. Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.
LH bloedtest
- Deze test geeft de hoeveelheid luteïniserend hormoon in jouw bloed weer.
- Je komt te weten of jouw LH waarde aan de referentie voldoet.
- De LH test is een zelftest die je eenvoudig thuis via vingerprik kunt afnemen.
Meer over het luteïniserend hormoon
Het luteïniserend hormoon (LH) wordt aangemaakt in een kliertje in de hersenen; de hypofyse. Deze maakt ook het follikel stimulerend hormoon (FSH) aan. Deze twee hormonen werken dan ook nauw samen bij de regulatie van de menstruatiecyclus. Ze zorgen voor het in stand houden van het gele lichaam (produceert oestrogeen en progesteron in twee weken na de eisprong) en het bevordert de eisprong. Ze stimuleren de eierstokken tot de aanmaak van de hormonen progesteron en oestrogeen, bij mannen stimuleert het de zaadballen tot aanmaak van testosteron.
LH en zwangerschap/vruchtbaarheid
Tijdens de eerste twee weken van de menstruatiecyclus zal de LH waarde stijgen samen met het FSH. Hierdoor wordt oestrogeen aangemaakt. Door een korte maar hoge piek in de LH productie zal een eicel uit zijn rijpe follikel springen en vindt de eisprong plaats. Daarna zorgen LH en FSH dat het follikel waar de eicel uit is gesprongen verandert in het gele lichaam. Het gele lichaam maakt op zijn beurt weer geslachtshormonen progesteron en oestrogeen aan, waardoor de baarmoederwand zich klaarmaakt voor innesteling van de bevruchte eicel. Het progesteron remt de aanmaak van LH en FSH in de hypofyse waardoor aan het eind van de cyclus alle hormonen weer in balans zijn en deze opnieuw kan beginnen. Tijdens de zwangerschap zal de waarde LH laag zijn om dat het hCG (humaan choriongonadotrofine – het zwangerschapshormoon met tal van functies) de functie van LH gedeeltelijk overneemt.
Het hormoon LH en de overgang
Doordat naarmate de overgang nadert je minder eicellen maakt neemt ook de werking van de eierstokken af. Hierdoor wordt er minder progesteron aangemaakt. Progesteron zorgt voor remming van de aanmaak van LH en FSH. Tijdens de overgang zal de LH waarde dus stijgen doordat het progesteron niet meer de aanmaak hiervan remt. Dit kan voor vervelende klachten zorgen zoals opvliegers, hoofdpijn, stemmingswisselingen en een onregelmatige cyclus. In dat geval kan je je LH testen bij overgangsklachten.
De test: voor wie.
De LH test is bij uitstek geschikt voor vrouwen die het vermoeden hebben in de overgang te zijn. Heb jij last van opvliegers, stemmingswisselingen, een onregelmatige cyclus, nachtzweten, droge slijmvliezen (vagina), minder zin in seks, hoofdpijn, slaapproblemen of pijnlijke gewrichten? Misschien ben je dan wel in de overgang. De LH test kan je daarbij een indicatie geven of je in de overgang bent of niet. Tegen de overgang kan je helaas niks doen, maar wel kunnen we je tips geven om deze vervelende overgangsklachten te verlichten. Eventueel kan een uitgebreide hormoontest bij overgangsklachten je nog meer inzicht en gerichte adviezen hierin geven. Ook kan de LH test je inzicht geven in de status van jouw menstruele cyclus. Bij een te lage waarde kan het lastiger zijn om zwanger te worden.
Uitgebreide hormoontest
Denk je dat je misschien in de overgang bent of wil je hoe het zit met jouw hormoonhuishouding? Dan kan je wellicht een uitgebreide hormoontest te doen. Deze test bepaalt het gehalte van de hormonen LH, FSH, progesteron en oestrogeen in één. Deze vrouwelijke hormonen zijn belangrijk tijdens de menstruatiecyclus en veranderen sterk van waarde tijdens de overgang. Bij deze test kom je meer te weten over de toestand van jouw hormoonhuishouding en of je misschien in de overgang bent. Ook hierbij krijg je natuurlijk bij afwijkende waardes belangrijke tips en adviezen hoe deze waardes hersteld kunnen worden en hoe je jouw klachten kan verlichten.
De LH test
De LH test is een zelftest die je thuis kunt afnemen via vingerprik en geeft inzicht in de hoeveelheid luteïniserend hormoon in jouw lichaam. Je bestelling wordt geleverd in een brievenbuspakketje. Dit pakketje bevat alle materialen voor afnemen en retour sturen van jouw test. Na het retour sturen van je sample wordt dit onderzocht in een ISO15189 gecertificeerd Europees laboratorium en gevalideerd door een biochemicus en arts. Zes werkdagen later ontvang je via een beveiligd bericht jouw persoonlijk rapport met de resultaten, een uitgebreide uitleg en persoonlijk advies.
Wil je graag meer lezen over de hormonen LH, FHS, oestrogeen en progesteron? Lees dan hier verder.