Dientamoeba fragilis
score 9/10 755 reviews
|
|
Voor 16u besteld, vandaag verzonden in |
|
Verzending per brievenbuspakket | |
Klantenservice voor vragen |
Een gerichte controle voor de Dientamoeba Fragilis parasiet
Dientamoeba fragilis is een parasiet die bij mensen vaak voorkomt. Na besmetting met deze parasiet kan het slijmvlies van de darm beschadigen en kunnen klachten zoals buikpijn, obstipatie, een opgezette buik of vermoeidheid optreden.
Denk jij besmet te zijn met specifiek deze parasiet? Of is eerder gesignaleerd dat de Dientamoeba fragilis parasiet in jouw darmen aanwezig is, bijvoorbeeld na afname van het Parasieten profiel? Met deze test kun je specifiek de Dientamoeba Fragilis parasiet (nog een keer) meten. Zo kom je te weten of je besmet bent. In het geval van een behandeling via een professional weet of deze afdoende is geweest.
De stappen bij een Dientamoeba Fragilis test
Bestel jouw darmtest op werkdagen voor 16.00 uur, dan wordt jouw test dezelfde dag nog verzonden.
Neem gemakkelijk je sample thuis af. Je sample wordt onderzocht in een ISO15189 gecertificeerd laboratorium.
Binnen 10 dagen ontvang je je persoonlijke resultaat in een beveiligd bericht.
Je resultaat is praktisch en persoonlijk, om je te helpen je gezondheid te optimaliseren.
Dientamoeba fragilis testen, het resultaat
Neem je sample thuis eenvoudig af met onze ontlasting vanger en stuur je sample via een postpunt naar het ISO gecertificeerde laboratorium. Na 10 dagen krijg je een beveiligd bericht met daarin je resultaat. Hieruit wordt duidelijk of de Dientamoeba Fragilis parasiet wel of niet aanwezig is in je darm. Ook bevat het resultaat uitleg over de parasiet en wat een eventuele besmetting betekent voor je gezondheid.
Prima service
''Makkelijk uitvoerbaar en binnen een paar dagen resultaat, prima service.'' - J. uit Geleen
Waarom Mijnlabtest.nl
Het Mijnlabtest team bestaat uit betrokken professionals, die zich dagelijks inzetten om je een betrouwbaar, praktisch en veilig onderzoek te bieden. We willen je een onderzoeksresultaat bieden waarmee je je gezondheid kunt optimaliseren. Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.
Dientamoeba Fragilis test
- Kom te weten of de Dientamoeba fragilis parasiet in je darm aanwezig is
- Is eerder al een besmetting aangetoond en heb je daaropvolgend een behandeling gevolgd. Met deze test kom je te weten of de behandeling heeft gewerkt
- Voor een compleet beeld is er ook het uitgebreide darm parasieten profiel
- Het darm parasieten profiel onderzoekt de vijf parasieten die Nederland hert vaakst voorkomen
Meer over Dientamoeba fragilis
De Dientamoeba fragilis parasiet komt vaak voor bij mensen en nestelt zich in de dikke darm. Daarom wordt deze parasiet ook wel dikke darm parasiet genoemd. In de dikke darm kan deze parasiet het slijmvlies van de darmwand beschadigen. Hierdoor hebben gisten en schimmels de kans zich te ontwikkelen en kunnen klachten ontstaan. Dit zijn klachten zoals buikpijn, obstipatie, opgezette buik, winderigheid, vermoeidheid, misselijkheid en diarree. Naast deze klachten, wordt de aanwezigheid van Dientamoeba fragilis vaak in verband gebracht met candida. Dit is een schimmelinfectie die sneller kan optreden als de darmwand beschadigd is.
Wanneer is een darmtest aan te raden
Heb je klachten en denk je dat deze symptomen veroorzaakt worden door een darmparasiet, dan is een test de enige manier om dit te bevestigen of uit te sluiten.
De eerder beschreven klachten hebben een algemeen karakter. Anders gezegd, de symptomen bij besmetting met D. fragilis lijken erg op de symptomen die optreden na besmetting met een andere parasiet. Deze test kijkt alleen naar de aanwezigheid van de Dientamoeba parasiet. Het kan dus zijn dat de uitkomst van de test onvoldoende informatie geeft.
Bij klachten wordt daarom een uitgebreide test waarbij gekeken wordt naar verschillende parasieten sterk aanbevolen, het darmparasieten profiel. Deze test richt zich op de vijf meest voorkomende parasieten in Nederland. Zo kom je te weten of de klachten met een parasiet te maken hebben of je sluit dit uit.
Wanneer is deze test zinvol
In twee gevallen is het belangrijk om Dientamoeba fragilis te testen:
Ten eerste kan een Dientamoeba fragilis test gebruikt worden als gerichte nameting. Is bij jou de aanwezigheid van D. fragilis vastgesteld en heb je een behandeling gevolgd, dan is deze losse D. Fragilis test is om te controleren wat de actuele status is. Met andere woorden, heeft de behandeling door een professional voor het gewenste resultaat gezorgd. Ook is een test zinnig als je denkt besmet te zijn met specifiek deze parasiet. Bijvoorbeeld als iemand in je omgeving besmet is en jij krijgt daarna zelf ook klachten.
Ben je op zoek naar een completer parasieten beeld? Het Parasieten profiel XL test de 5 meest voorkomende parasieten, waar onder de Dientamoeba Fragilis. Mocht je deze test al gedaan hebben en blijkt hieruit dat enkel de Dientamoeba Fragilis parasiet aanwezig is, dan is deze test passend als nacontrole.
Dientamoeba fragilis en je microbioom
De Dientamoeba fragilis parasiet nestelt zich in de dikke darm en kan daar het slijmvlies van de darmwand beschadigen. Deze kleine beschadigingen geven gisten en schimmels de gelegenheid zich snel vermeerderen. Dit belemmert vervolgens de vorming van gezonde darmbacteriën die een belangrijke rol spelen bij de vertering van voedsel, opname van gezonde voedingstoffen en het immuunsysteem. Een microbioom onderzoek geeft inzicht in de verhouding tussen verschillende bacteriën in je darmen. Mocht er sprake zijn van tekort aan goede darmbacteriën geeft de uitkomst van een microbioom inzicht. Dit helpt je om persoonlijke voedingskeuzes te maken om de werking van je darmen te optimaliseren.
De Dientamoeba Fragilis darmtest
De Dientamoeba fragilis darmtest wordt geleverd in een brievenbuspakket. Deze test kun je makkelijk zelf thuis afnemen met de vernieuwde gebruiksvriendelijke feces vanger. De analyse wordt vervolgens uitgevoerd in een ISO 15189 gecertificeerd Europees laboratorium waar een biochemicus en arts het onderzoek valideren. Na 10 werkdagen ontvang je een rapport met daarin je resultaat en begrijpelijke uitleg over wat dit resultaat betekent.
Biomarkers |
|
---|