Glyfosaat test
score 9/10 755 reviews
|
|
Voor 16u besteld, vandaag verzonden in |
|
Verzending per brievenbuspakket | |
Klantenservice voor vragen |
De glyfosaat urinetest
Glyfosaat is een onkruidbestrijdingsmiddel dat in de landbouw veel gebruikt wordt. Na gebruik kunnen er resten van dit middel achterblijven op gewassen of in het grondwater terecht komen. Door dit bevatten sommige voedingsmiddelen een kleine hoeveelheid glyfosaat en komt dit middel in ons lichaam terecht. Er zijn aanwijzingen dat een opstapeling van glyfosaat in het lichaam kan zorgen voor een verstoring van de darmflora en hormoonhuidhouding. Met een glyfosaat test kom je direct te weten of er bij jou sprake is van een verhoogd glyfosaat.
De stappen bij een glyfosaat onderzoek
Jouw urinetest past door de brievenbus. Bestel je op werkdagen voor 16.00 uur, dan verzenden we je test dezelfde dag.
Veilige en betrouwbare afname door een vacuüm opzuig systeem en onze urine vanger.
Jouw persoonlijke resultaat ontvang je binnen 2 weken in een beveiligd bericht.
Je ontvangt een praktisch en begrijpelijk resultaat, waarmee je persoonlijke leefstijl keuzes kunt maken.
Het resultaat van een glyfosaat test
Binnen 10 dagen na het retour sturen van je glyfosaat onderzoek, ontvang je het resultaat via een beveiligd bericht. In dit resultaat lees je meer over wat glyfosaat precies is, vind je jouw testuitslag en wordt jouw uitslag afgezet tegen de normaalwaarden.
Op basis van het testresultaat krijg je een aantal aanbevelingen die kunnen helpen bij het verminderen van je glyfosaatbelasting.
Snel en duidelijk
"Erg snelle verzending en duidelijke afname instructies. De uitslag was er al binnen een paar dagen en was erg duidelijke en overzichtelijke. Erg prettige ervaring" - L. uit Lelystad
Waarom Mijnlabtest.nl
Het Mijnlabtest team bestaat uit betrokken professionals, die zich dagelijks inzetten om je een betrouwbaar, praktisch en veilig onderzoek te bieden. We willen je een onderzoeksresultaat bieden waarmee je je gezondheid kunt optimaliseren. Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.
Glyfosaat urinetest
- Een glyfosaat test laat zien hoeveel glyfosaat jouw urine bevat
- Het onderzoek is een zelftest die je makkelijk thuis kunt afnemen
- Op het moment dat glyfosaat zich opstapelt in het lichaam kan dit zorgen voor een verstoring van de darmflora en hormoonhuidhouding
- Gebaseerd op jouw resultaat krijg je een aantal aanbevelingen die kunnen helpen bij het verminderen van je glyfosaatbelasting
Meer over glyfosaat
In de landbouw worden bestrijdingsmiddelen gebruikt waarvan glyfosaat de werkzame stof is. Het gebruik van glyfosaat houdende gewasbeschermingsmiddelen zorgt ervoor dat planten bepaalde essentiële enzymen niet meer kunnen vormen. Door dit sterven bij niet resistente gewassen de wortels van de plant af, het zogeheten shikimate pathway effect. Bij het gebruik van dit middel kunnen er resten achterblijven op gewassen en er kan een kleine hoeveelheid in het grondwater terecht komen. Via deze weg kan het gebeuren dat de groente die je eet of het kraanwater wat je drinkt glyfosaat bevat.
Hoe komt glyfosaat in het lichaam terecht
Wanneer glyfosaat gebruikt wordt om gewassen te beschermen kan er ook glyfosaat terecht komen op bijvoorbeeld groente, fruit en granen. Via deze weg komen mensen met dit middel in aanraking. Bijvoorbeeld in sojabonen, erwten, wortelen, aardappelen en maïs kan glyfosaat terecht komen. Glyfosaat kan niet door het lichaam zelf worden afgebroken. Een regelmatige blootstelling aan dit middel kan daarom zorgen voor te hoge concentratie.
Een verhoogd glyfosaat gehalte
Voor mensen is glyfosaat bij een hoge concentratie schadelijk voor de gezondheid. Een teveel aan glyfosaat kan zich ophopen in verschillende organen zoals de lever en nieren en zo de werking van deze organen in de weg staan. Verder kan een te veel glyfosaat de darmflora verstoren en de afgifte van hormonen belemmeren.
Glyfosaat en de darmflora
Een teveel aan glyfosaat heeft invloed op de darmflora. In de darmen leven veel verschillende soorten bacteriën die belangrijk zijn voor een goede gezondheid en gezamenlijk de darmflora worden genoemd. De darmflora zorgt voor de vertering van voedsel, opname van essentiële voedingsstoffen en zijn belangrijk bij het voorkomen van infecties. Bepaalde bacteriën beschermen tegen infecties omdat ze voorkomen dat ziekteverwekkers van buitenaf zich niet in de darm kunnen nestelen. Een hoog glyfosaat gehalte kan deze beschermende bacteriën aantasten. Een kleinere hoeveelheid van die darmbacteriën zorgt ervoor dat ziekmakende bacteriën, zoals salmonella en clostridium zich makkelijker kunnen vermenigvuldigen in de darmen.
Glyfosaat test
De glyfosaat test wordt geleverd in een brievenbuspakket. Deze test kan zelf thuis middels een gebruiksvriendelijke methode worden afgenomen. Het onderzoek wordt uitgevoerd in een ISO 15189 gecertificeerd Europees laboratorium waar een biochemicus en arts het onderzoek valideren. Na zes werkdagen ontvang je je resultaat.
Biomarkers |
|
---|