Bloedtest mineralen
score 9/10 767 reviews
|
|
Voor 16u besteld, vandaag verzonden in |
|
Verzending per brievenbuspakket | |
Klantenservice voor vragen |
Ontdek mogelijke tekorten aan essentiële mineralen in het bloed met deze test
Mineralen zijn, net als vitaminen, essentieel voor een goede werking van de verschillende processen in je lichaam. Met de mineraal profiel bloed test krijg je inzicht in de huidige niveaus van de markers magnesium, calcium, ijzer, ferritine en natrium en ontdek je of er sprake is van een tekort of een te hoog niveau.
Mineralen in het bloed testen, de stappen
Jouw bloedtest snel in huis, bestel op werkdagen voor 16.00 uur en jouw test wordt dezelfde dag verzonden.
Neem eenvoudig thuis de test af en stuur deze gratis retour.
Ontvang binnen 6 werkdagen jouw persoonlijke resultaat in een beveiligd bericht.
Bekijk wat het resultaat voor jou betekent en ga aan de slag met jouw persoonlijke adviezen.
Het resultaat bij een mineraal bloedonderzoek
Wat kun je precies met het resultaat van een bloedtest mineralen? Met je uitslag in de hand heb je direct een overzichtelijk beeld van de hoeveelheid mineralen in jouw bloed. Fijn om te weten wat goed is en vooral ook waar precies nog verbetering mogelijk is.
Het rapport bevat naast de uitslag ook persoonlijk advies. Gebaseerd op jouw uitslag krijg je een serie aanbevelingen waarmee je direct aan de slag kunt. Bij tekorten helpen de tips je hiervan te herstellen. In het andere geval richten de tips zich op het op peil houden van je mineraal status.
Snel, anoniem en betrouwbaar
''Goede service, makkelijk uit te voeren en betrouwbaar resultaat.'' - J. uit Zaltbommel
Waarom Mijnlabtest.nl
Het Mijnlabtest team bestaat uit betrokken professionals, die zich dagelijks inzetten om je een betrouwbaar, praktisch en veilig onderzoek te bieden. We willen je een onderzoeksresultaat bieden waarmee je je gezondheid kunt optimaliseren. Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.
Bloedtest mineralen
- De test mineraal profiel bloed geeft inzicht in je huidige niveaus van de markers magnesium, calcium, ijzer, ferritine en natrium
- Mineralen zijn belangrijk voor uiteenlopende lichaamsprocessen. Hierbij moet je denken aan de werking van spieren / zenuwen, het afweersysteem en de opbouw van cellen
- De bloedtest mineralen laat de hoeveelheid essentiële mineralen in jouw bloed zien en wat dit betekent voor jouw gezondheid
Meer over de mineraal profiel test
Mineralen zijn voedingsstoffen die je kunt vinden in eten en drinken. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen mineralen die je lichaam in mindere mate nodig heeft, de zogenaamde spoorelementen, en andere mineralen. In de bloed test worden de essentiële mineralen magnesium, calcium en natrium onderzocht. Ook wordt gekeken naar het spoorelementen ijzer en het eiwit ferritine. Hieronder kun je meer lezen over de verschillende onderdelen binnen dit onderzoek.
Magnesium
Magnesium speelt een rol bij de werking van verschillende lichaamsprocessen. Je hebt magnesium nodig voor de overdracht van prikkels in zenuwen en spieren, de vorming van spieren en botten, de aanmaak van hormonen, en de energieproductie van de lichaamscellen. Magnesium haal je uit brood en graanproducten, melkproducten, vlees, groente en noten. Een magnesiumtekort kan leiden tot verschillende lichamelijke klachten zoals spierkrampen, lusteloosheid en migraine. Als je langere tijd een tekort hebt kunnen er klachten optreden als chronische vermoeidheid, spijsverteringsproblemen en allergieën.
Calcium
Calcium is belangrijk voor de opbouw en onderhoud van je skelet en gebit, het draagt bij aan een goede bloedstolling en is goed voor het zenuwstelsel en de spieren. We halen calcium voor een groot deel uit zuivelproducten. In mindere mate vind je het ook in groenten, brood, en noten. Een voorraad calcium wordt door je lichaam opgeslagen in je botten: als je lichaam calcium nodig heeft, wordt dit uit de botten onttrokken. Om botontkalking, en in een later stadium osteoporose, te voorkomen, is het belangrijk dat het magnesium niveau op peil blijft.
Natrium
Natrium is belangrijk voor het regelen van de bloeddruk en vochtbalans en zorgt mede voor een goede werken van zenuwen en spieren. Natrium is het belangrijkste ingrediënt van keukenzout en is ook aanwezig in vele andere levensmiddelen, vaak van dierlijke oorsprong. Hoewel een tekort niet vaak voorkomt, krijgt 80% van de Nederlandse bevolking meer zout binnen dan de gewenste dagelijkse hoeveelheid. Een hoog natriumniveau kan leiden tot een verhoogde bloeddruk wat het risico op hart- en vaatziekten vergroot. Ook kan een teveel aan zout leiden tot problemen met de nieren omdat deze extra hard aan het werk moeten om het teveel aan natrium via urine af te voeren.
IJzer
We hebben ijzer nodig voor het vormen van hemoglobine, een onderdeel van rode bloedcellen. Rode bloedcellen vervoeren zuurstof door ons lichaam. IJzer draagt ook bij aan een goede werking van ons afweersysteem. Om ervoor te zorgen dat deze processen optimaal verlopen is het belangrijk dat er geen ijzertekort ontstaat.
Ferritine
Ferritine zorgt ervoor dat ijzer in het lichaam kan worden opgeslagen. De opgeslagen hoeveelheid ferritine fungeert als een voorraad voor het geval de hoeveelheid ijzer te laag is. Als in het lichaam onvoldoende ijzer aanwezig is om rode bloedcellen te vormen wordt de voorraad ferritine gebruikt. De ferritine waarde in je bloed toont of er voldoende ijzer op voorraad is om eventuele tekorten op te vangen.
De mineraal profiel test
Deze test wordt geleverd in een brievenbuspakket. De test kan zelf thuis middels een vingerprik worden afgenomen. Het onderzoek wordt uitgevoerd in een ISO 15189 gecertificeerd Europees laboratorium waar een biochemicus en arts het onderzoek valideren. Na zes werkdagen ontvang je je resultaten in een helder rapport.
Biomarkers | Het Mineraal profiel bevat de volgende biomarkers: |
---|