Volledig bloedbeeld
score 9/10 751 reviews
|
|
Voor 16u besteld, vandaag verzonden in |
|
Verzending per brievenbuspakket | |
Klantenservice voor vragen |
Het onderzoek volledig bloedbeeld geeft inzicht in alle onderdelen van je bloed
Het onderzoek bloedbeeld volledig of compleet is een veelgebruikte bloedtest. Met deze bloedtest kom je meer te weten over de verschillende soorten cellen in het bloed en dit geeft informatie over je gezondheid. Het volledig bloedbeeld kijkt naar rode bloedcellen (erythrocyten) en verschillende soorten witte bloedcellen (leukocyten). Rode bloedcellen zijn belangrijk om alle cellen in het lichaam van zuurstof te voorzien. Bij de bescherming tegen schadelijke stoffen van buitenaf zoals virussen en bacteriën spelen witte bloedcellen een belangrijke rol. Het resultaat van deze test geeft dus onder meer inzicht in de werking van het zuurstoftransport en afweersysteem.
Volledig bloedbeeld inhoud
Wat wordt er getest bij een volledig bloedbeeld? Deze test kijkt naar de onderdelen: leukocyten, erythrocyten, hemoglobine, hematocriet, MCV, MCH, MCHC, neutrofiele granulocyten, lymfocyten, monocyten, eosinofiele granulocyten en basofiele granulocyten.
De stappen bij het testen van je bloedbeeld
Jouw bloedtest snel in huis, bestel op werkdagen voor 16.00 uur en jouw test wordt dezelfde dag verzonden.
Neem eenvoudig thuis de test af en stuur deze gratis retour.
Ontvang binnen 6 werkdagen jouw persoonlijke resultaat in een beveiligd bericht.
Bekijk wat het resultaat voor jou betekent en ga aan de slag met jouw persoonlijke adviezen.
Het resultaat van een bloedbeeld bloedtest
Na de afname en het retour sturen van je bloedtest, ontvang je het resultaat via een beveiligd bericht. In dit resultaat wordt meer uitleg gegeven over de verschillende onderdelen waaruit het bloedbeeld bestaat zoals rode bloedcellen en verschillende soorten witte bloedcellen. Verder lees je natuurlijk jouw testuitslag en wordt uitgelegd waar de uitslag precies voor staat.
Hierdoor begrijp je wat de uitslag voor jou betekent en of de bloedcellen in jouw lichaam de referentie voldoen.
Eenvoudige test en snel resultaat
''De beschrijving van de test was goed te volgen. De resultaten kwamen drie dagen later per beveiligde mail binnen. Ik kon ook eenvoudig telefonisch contact krijgen over een vraag over de verzending. Zeer tevreden.'' - H. uit Vlaardingen
Waarom Mijnlabtest.nl
Het Mijnlabtest team bestaat uit betrokken professionals, die zich dagelijks inzetten om je een betrouwbaar, praktisch en veilig onderzoek te bieden. We willen je een onderzoeksresultaat bieden waarmee je je gezondheid kunt optimaliseren. Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.
Volledig bloedbeeld
- Bij een volledig bloedbeeld wordt gekeken naar de hoeveelheid en eigenschappen van rode bloedcellen en verschillende soorten witte bloedcellen.
- Uit het onderzoeksresultaat kan zinvolle informatie worden verkregen over de werking van het zuurstoftransport en afweersysteem.
- De bloedtest volledig bloedbeeld is een zelftest die eenvoudig thuis kan worden afgenomen.
- Je ontvang een onderzoeksresultaat met jouw resultaat en aanvullende uitleg over alle onderdelen waaruit de test bestaat.
Welke onderdelen worden onderzocht in de volledige bloedbeeld test?
Bloed bestaat uit rode bloedcellen en verschillende soorten witte bloedcellen.
Rode bloedcellen
Het is belangrijk dat je bloed genoeg rode bloedcellen bevat zodat de cellen van voldoende zuurstof worden voorzien. Als het aandeel rode bloedcellen in het bloed te laag is kan dit zorgen voor vermoeidheid, een bleke huid, duizeligheid of snel buiten adem zijn. Om te zien of het volume rode bloedcellen in het bloed voldoende is wordt gekeken naar het aantal rode bloedcellen, erotrocyten, de grootte van de rode bloedcel, MCV, en het aandeel rode bloedcellen in het bloed, hematocriet genoemd. Hemoglobine heeft als functie zuurstof te binden aan rode bloedcellen. Een tekort aan hemoglobine heeft als gevolg dat er te weinig zuurstof naar de cellen vervoerd kan worden. Met deze bloedbeeld test verkrijg je inzicht in de HB-waarde (de hoeveelheid hemoglobine). Bij een eventueel tekort geven de markers MCH en MCHC inzicht in de mogelijke oorzaak, dit kan een tekort aan ijzer, vitamine B12 of foliumzuur zijn.
Witte bloedcellen
Witte bloedcellen, leukocyten genoemd, zijn belangrijk voor een goed werkend afweersysteem. Als er aanspraak wordt gedaan op het afweersysteem bij een infectie, bacterie of parasiet, zal het aantal witte bloedcellen in het bloed stijgen. Bij deze bloedtest voor het volledig bloedbeeld wordt gekeken naar de volgende leukocytendifferentiatie (diff):
- monocyten, deze spelen een rol in het afweersysteem
- lymfocyten, staan aan de basis van immuunreacties en herkennen antigenen
- eosinofiele granulocyten, deze granulocyten bestrijden parasieten
- neutrofiele granulocyten, spelen een voorname rol in het afweersysteem tegen bacteriële infecties
- basofiele granulocyten, deze spelen een rol bij allergieën en ontstekingsreacties.
Voor wie is deze test aan te raden?
Wil je een algemene indruk van je gezondheid krijgen, dan kan de test voor het volledig bloedbeeld inzicht geven. Ook als je bepaalde klachten ervaart kan deze test nuttig voor je zijn. Zo kunnen vermoeidheid, duizeligheid en snel buiten adem zijn aanwijzingen zijn voor bloedarmoede. Bij bloedarmoede is de hoeveelheid hemoglobine te laag. Deze test kan bloedarmoede blootleggen en kan ook inzicht geven in de oorzaak.
Een andere reden om de bloedbeeld test af te nemen kan zijn dat je opmerkt extra vatbaar voor infecties te zijn. Je bent hierdoor vaak ziek of niet fit. Je witte bloedcellen zijn erg belangrijk voor een goed functioneren van het afweersysteem, de waarden hiervan kunnen de werking hiervan aantonen.
Wat kan de uitslag van de test voor het volledig bloedbeeld je vertellen?
Met de resultaten van de test voor een compleet bloedbeeld krijg je een algemeen beeld van de (verhouding van) verschillende cellen waaruit je bloed bestaat. De test kan aantonen of er sprake is van bloedarmoede en wat de oorzaak hiervan is. De waarde van witte bloedcellen toont aan of er sprake is van een geactiveerd afweersysteem; vertoont deze waarde een stijging dan houdt dit in dat er aanspraak wordt gedaan op je afweersysteem. De leukocytendifferentiatie kan meer informatie geven over waar de oorzaak van de stijging ligt, een tekort aan vitamine B12, ijzer of foliumzuur.
Hoe werkt de volledig bloedbeeld test?
Deze test kun je eenvoudig zelf thuis afnemen door de meegeleverde instructies op te volgen. Het bloedsample kan je zelf afnemen door met de bijgeleverde lancet in de vingertop te prikken. Na zes werkdagen ontvang je de uitslag van de test voor het volledig bloedbeeld in een duidelijk beschreven rapport met visuals. In dit rapport vind je bij ieder resultaat meer informatie over wat de waarde concreet inhoudt.
De test voor volledig bloedbeeld
De test voor het volledig bloedbeeld wordt geleverd in een brievenbuspakket. Deze test kan zelf thuis middels een vingerprik worden afgenomen door het volgen van de bijgeleverde instructies. Het onderzoek wordt uitgevoerd in een ISO 15189 gecertificeerd Europees laboratorium waar een biochemicus en arts het onderzoek valideren. Na zes werkdagen ontvang je je resultaten in een helder rapport.
Biomarkers | Groot bloedbeeld |
---|