Magnesium tekort test
score 9/10 751 reviews
|
|
Voor 16u besteld, vandaag verzonden in |
|
Verzending per brievenbuspakket | |
Klantenservice voor vragen |
Magnesium tekort test meet de hoeveelheid magnesium in bloed
Magnesium is belangrijk voor de overdacht van prikkels in het centraal zenuwstelsel, een tekort kan hierdoor het goed werken van de spieren in de weg staan. Benieuwd of de voorraad magnesium in jouw lichaam voldoende is. Wanneer de hoeveelheid magnesium in het bloed te laag is wordt dit direct vastgesteld met de magnesium tekort test.
Je magnesium in het bloed meten - de stappen
Jouw bloedtest snel in huis, bestel op werkdagen voor 16.00 uur en jouw test wordt dezelfde dag verzonden.
Neem eenvoudig thuis de test af en stuur deze gratis retour.
Ontvang binnen 6 werkdagen jouw persoonlijke resultaat in een beveiligd bericht.
Bekijk wat het resultaat voor jou betekent en ga aan de slag met jouw persoonlijke adviezen.
Het resultaat na een magnesium test
Na afname stuur je de magnesium tekort test retour en ontvang je het resultaat via een beveiligd bericht. Dit resultaat bevat meer uitleg over het mineraal magnesium, jouw testuitslag en waar deze uitslag voor staat. Hierdoor begrijp je wat de uitslag voor jou betekent. Op basis van de uitslag krijg je ook een aantal persoonlijke adviezen voor het op peil houden van de hoeveelheid magnesium in je bloed of het herstellen van een tekort.
Perfect!
''Het pakketje werd uiterst snel geleverd. De instructies voor de afname waren heel duidelijk en de afname zelf was heel gemakkelijk en nagenoeg pijnloos, een klein speldenprikje in de vinger. Alles is netjes voorzien om je staal retour te sturen in een bijgeleverd envelopje. Na enkele dagen was mijn resultaat al beschikbaar. Deze resultaten werden duidelijk beschreven en geïllustreerd. Helemaal perfect!'' - Catherine , Boortmeerbeek
Waarom Mijnlabtest.nl
Het Mijnlabtest team bestaat uit betrokken professionals, die zich dagelijks inzetten om je een betrouwbaar, praktisch en veilig onderzoek te bieden. We willen je een onderzoeksresultaat bieden waarmee je je gezondheid kunt optimaliseren. Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.
Magnesium tekort test
-
Het lichaam heeft voldoende magnesium nodig voor een goede overdracht van prikkels in het centraal zenuwstelsel.
-
De magnesium tekort test laat zien wat de hoeveelheid magnesium in jouw bloed is en wat dit betekent voor je gezondheid
-
Op basis van jouw testuitslag krijg je leefstijltips om de hoeveelheid magnesium in je bloed op peil te houden of te herstellen van een magnesium tekort
Achterhaal een laag magnesium met de magnesium tekort test
Het mineraal magnesium is belangrijk voor de productie van energie en de vorming van spieren en botcellen. Hiernaast speelt het een rol bij de overdracht van prikkels in het centraal zenuwstelsel. Magnesium is ook nodig voor een goede werking van spieren. Een groot deel van de hoeveelheid magnesium bevindt zich in je lichaamscellen, bijvoorbeeld in de cellen van spieren en botten. Het anderen deel van de hoeveelheid magnesium circuleert vrij in het bloed. Bij deze magnesium zelftest wordt het magnesium niveau in het bloed getest.
Magnesium wordt niet door je lichaam aangemaakt, je kunt het uit verschillende voedingsmiddelen halen zoals donkergroene bladgroenten en volkorenproducten. Bij een gevarieerd voedingspatroon krijgt het lichaam doorgaans voldoende magnesium binnen. Een magnesiumtekort kan ontstaan door onder andere eenzijdige voeding, overmatige consumptie van alcohol en koolzuurhoudende dranken en darm-gerelateerde problemen.
Het is belangrijk een magnesiumtekort snel op te merken zodat je klachten kunt voorkomen. Een laag magnesium niveau kan leiden tot uiteenlopende klachten; in eerste instantie verlies van eetlust, misselijkheid of vermoeidheid. Op langere termijn kan een tekort zorgen dat je bloeddruk verhoogd of je spieren moeilijker kunnen ontspannen.
Waar is magnesium goed voor?
In het lichaam stuurt het mineraal magnesium verschillende enzymen aan die betrokken zijn bij biochemische processen. Magnesium speelt op deze manier een rol bij belangrijke processen in je lichaam. Een aantal voorbeelden van deze processen zijn:
- het vormen van gezonde tanden en botten
- het ontspannen van spieren en zenuwen
- de energieproductie van lichaamscellen
- versterking van je concentratievermogen en geheugen
- verhoging van je weestand tegen spanning / stress
- de overdracht van prikkels in het centraal zenuwstelsel
Wanneer is de magnesium test aan te raden?
Omdat magnesium bij zoveel verschillende belangrijke processen is betrokken, kan een laag magnesium gehalte zich uiten in uiteenlopende klachten.
- spierkramp (trillend ooglid of kramp in de kuiten)
- spierzwakte (rusteloze benen)
- vermoeidheid
- maagpijn
- misselijkheid
- stressgevoeligheid
- hoofdpijn / migraine
- concentratieproblemen
- laag libido
Wanneer er langere tijd een groot tekort aan magnesium is, kunnen de volgende symptomen van een magnesiumtekort optreden:
- hartkloppingen
- trombose
- chronische vermoeidheid
- depressiviteit
- versnelling van proces botontkalking
- astmatische klachten
- hoge bloeddruk
- allergieën
- spastische darm
Magnesium en voeding
Magnesium kan niet door het lichaam zelf worden aangemaakt, om het niveau op een goed peil te houden dien je dus voldoende magnesium binnen te krijgen via voeding. Er zit veel magnesium in donkergroene bladgroente zoals spinazie, andijvie of boerenkool. Ook volkorenproducten, noten en zaden, pure chocola en peulvruchten bevatten veel magnesium. Magnesium wordt in je lichaam opgenomen aan het eind van de dunne darm en uitgescheiden via urine of zweet.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor magnesium verschilt voor mannen en vrouwen. Voor een volwassen man ligt de dagelijks aanbevolen hoeveelheid op 350 milligram, bij een vrouw is dit 300 milligram. Voor zwangere vrouwen ligt de behoefte aan magnesium op 280 milligram. Er is een grote kans dat de aanbevolen hoeveelheden gehaald worden wanneer een normaal voedingspatroon gevolgd wordt. Om een beeld van de hoeveelheid magnesium in voeding te schetsen; 1 volkorenboterham bevat 19 milligram magnesium, 1 handje pinda’s 54 milligram en 1 portie gekookte spinazie 70 gram. Ongeveer 30% van de magnesium die je inneemt wordt door je lichaam opgenomen, hiermee is bij de bepaling van de dagelijkse behoefte al rekening gehouden. Een te hoog magnesium niveau komt zelden voor, maar kan ontstaan door overmatig gebruik van supplementen voor extra magnesium. Een teveel aan magnesium supplement kan als gevolg hebben dat er problemen met de spijsvertering optreden.
Hoe kan een magnesiumtekort ontstaan?
Uit onderzoek is gebleken dat een groot deel van de westerse bevolking met een tekort aan magnesium kampt. Door kunstmest en de verarming van de landbouwgrond is het magnesiumniveau in voedingsmiddelen niet meer zo hoog als vroeger. Er is een grote kans dat we hierdoor dus minder binnen krijgen. Ook de bewerking van voedingsmiddelen zorgt ervoor dat we minder magnesium innemen. Wanneer je regelmatig koolzuurhoudende dranken drinkt, suikerrijk voedsel nuttigt of medicijnen inneemt leidt dit tot een versnelde uitscheiding van magnesium in je lichaam. Ook stress blijkt een slechte invloed te hebben op de opname van magnesium: een langdurige periode van stress hangt volgens onderzoek samen met een verhoogde uitstoot van het mineraal via de urine. Een gezond eetpatroon en een gezonde leefstijl dragen dus bij aan een betere opname van magnesium. Magnesium wordt opgenomen aan het eind van de dunne darm, een goede werking van de darmen is dus erg belangrijk voor de opname van magnesium. Darmproblemen kunnen hierdoor ook leiden tot een verminderde opname.
De magnesium tekort test
De magnesium tekort test wordt geleverd in een brievenbuspakket. Deze test kan zelf thuis middels een vingerprik worden afgenomen. Het onderzoek wordt uitgevoerd in een ISO 15189 gecertificeerd Europees laboratorium waar een biochemicus en arts het onderzoek valideren. Na zes werkdagen ontvang je je resultaten in een helder rapport.