Wat is een darmtest?

Een darmtest is een medisch darmonderzoek om de gezondheid van de darmen te beoordelen, bijvoorbeeld met een ontlastings- of bloedtest. Door middel van een darmtest kun je meer inzicht krijgen in de oorzaak van darmproblemen, zoals buikpijn, diarree, constipatie (verstopping), winderigheid of opgeblazen gevoel. Ook huidklachten en vermoeidheidsproblemen kunnen hiermee worden onderzocht. Naast de uitslag ontvang je van ons ook gericht advies om de darmgezondheid te verbeteren. Onze darmtesten kun je eenvoudig thuis uitvoeren en geeft je betrouwbare informatie over je darmwerking.

Wil je snel overzicht wanneer je welke darmtest het beste kunt gebruiken? Bekijk dan ons duidelijke schema hiervoor via de onderstaande link.

Waarom kiezen voor een darmtest?

Welke darmklachten

Er kunnen verschillende redenen zijn om een darmtest te doen. Misschien heb je darmproblemen zoals een darmziekte of -aandoening, of wil je af van symptomen die veroorzaakt worden vanuit de darmen, zoals huidklachten of vermoeidheid.

Een darmtest is aan te raden:

  • wanneer je last hebt van onverklaarbare maag- en darmklachten of andere symptomen zoals buikpijn, diarree, obstipatie (verstopping), gasvorming, een opgeblazen buik en/of vermoeidheid.
  • als je last hebt van huidklachten, zoals eczeem, rode bultjes, een jeukende huid of een aandoening hebt zoals psoriasis. Huidklachten kunnen namelijk wijzen op een probleem in de darmen.
  • indien je het prikkelbare darm syndroom (PDS) hebt, of ziekte van Crohn of colitis ulcerosa waarbij de ontsteking onder controle is, en je wilt weten of je een verhoogde darmdoorlaatbaarheid hebt.
  • om infecties door bacteriën, parasieten, wormen, schimmels en gisten (zoals Candida) te identificeren.
  • indien jij wilt zien hoe de samenstelling is van je microbioom (darmflora).
  • om te zien of je vetten, zetmelen (koolhydraten) en vezels goed kunt verteren.
  • wanneer je erachter wilt komen of je te maken hebt met voedselintoleranties, bijvoorbeeld een histamine-intolerantie, een intolerantie voor gluten (bepaalde granen), lactose (melkproducten), fructose (vruchtensuiker) of andere productgroepen.

Let op: heb je last van ernstige darmklachten met bloedingen, koorts en/of gewichtsverlies, dan is het belangrijk om spoedig naar de huisarts te gaan voor verder onderzoek. De huisarts kan controleren of er onderliggende gezondheidsproblemen zijn, zoals lever- en galblaasproblemen, maag- en darmproblemen of pancreasproblemen. Hiernaast kan de huisarts ook ernstige ziektes en aandoeningen uitsluiten, zoals kanker, of darmontstekingen zoals ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

Wat voor soorten darmtesten zijn er?

Er zijn tientallen verschillende soorten darmtesten denkbaar. Hieronder vind je een korte omschrijving van de soorten darmtesten die wij aanbieden:

  • Calprotectine test: de calprotectine test meet ontstekingswaarden in de darmen en helpt bij het opsporen of uitsluiten van chronische darmontstekingen zoals colitis ulcerosa of de ziekte van Crohn.
  • Glutenintolerantie test: met deze glutenintolerantie test ontdek je of je gevoelig bent voor gluten of mogelijk coeliakie (glutenintolerantie) hebt, of je sluit dit uit.
  • Zonuline test: deze zonuline test is bedoeld om te bepalen of de darmdoorlaatbaarheid verhoogd is en daardoor stoffen doorlaat die normaal gesproken niet in de bloedbaan terecht zouden moeten komen.
  • Darmtest vertering: deze test kijkt naar hoe goed je darmen vetten, vezels en zetmelen (koolhydraten) verteren en geeft inzicht in de kleur, consistentie en pH-waarde van je ontlasting.
  • Darm microbioom test: dit is een darmtest die de balans van goede en slechte bacteriën in de darmen analyseert en inzicht geeft in het microbioom (darmflora).
  • Darmparasieten test XL: deze test spoort de meest voorkomende darmparasieten op, zoals Giardia of Blastocystis.
  • Gisten en schimmels test: met deze test kom je erachter of je een overgroei hebt aan Candida albicans en andere gisten en schimmels.
  • Wormen darmtest: deze test checkt of je een worminfectie hebt. De test is binnenkort beschikbaar.
  • Helicobacter pylori test: de Helicobacter pylori test spoort een bacterie op die maagklachten kan veroorzaken. De test is binnenkort beschikbaar.
  • Histamine-intolerantie test: met deze test meet je of je overgevoelig bent voor histaminerijke voeding zoals rode wijn, kaas of tomaat.
  • Intolerantie test plus: deze intolerantie test onderzoekt 195 verschillende voedingstoffen en helpt je ontdekken welke voeding je beter wel of niet kunt eten.

Voor welke darmtest kies je?

Bij Mijnlabtest hebben we diverse darmtesten beschikbaar om jou te helpen om achter de oorzaken van je maag- en darmklachten te komen. Wanneer gebruik je welke test? Dit is niet altijd eenvoudig te zeggen. Om een voorbeeld te noemen, een bepaald symptoom zoals darmkrampen geeft niet direct aan dat het waarschijnlijk te maken heeft met een parasiet of gist in de darmen. Er kunnen meerdere oorzaken zijn.

Om jou verder te helpen vind je hieronder een tabel met een stappenplan. Deze geeft inzicht in welke darmtest je het beste mee kunt starten en welke testen je eventueel daarna kunt doen. Stap 1 en 2 zijn bij alle darmklachten zinvol. Stap 3 en 4 zijn meer gerelateerd aan de soort darmklachten of de verwachte oorzaak.

Stappenplan 'Wanneer kies je welke darmtest?'

  • Stap 1: Begin altijd bovenaan bij de eerste stap. Heb je de twee testen bij stap 1 nog nooit eerder gedaan, start daar dan mee om chronische darmziektes en -aandoeningen uit te sluiten.
  • Stap 2: Daarna ga je naar de tweede stap om te testen of er problemen zijn bij het verteren van voedsel. Voor iedere soort afwijkende kleur, geur en consistentie van de ontlasting is dit van belang. Daarnaast is dit ook aan te raden bij een lage weerstand, huid- en vermoeidheidsklachten.
  • Stap 3: Welke testen relevant zijn bij de derde stap, is afhankelijk van de soort symptomen die je hebt.
  • Stap 4: In alle voorgaande stappen heb je de meest voorkomende darmziektes uitgesloten, de werking van je spijsvertering getest en gecheckt op meerdere micro-organismen in de darmen. Nu is het tijd om te testen of er bepaald voedsel is waar je niet tegen kunt.



Naam darmtest Wat meet je? Wanneer doen? Symptomen en kernwoorden

STAP 1: uitsluiten chronische darmziektes

Calprotectine test

Meet ontstekingsniveaus in de darmen, nuttig bij het opsporen van darmontstekingen, zoals ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, en het uitsluiten van ernstige ziektes.

Marker: Calprotectine

Indien je bloed hebt in de ontlasting die niet veroorzaakt wordt door medicijnen of het eten van rood voedsel of hevige buikpijn hebt. Ga hiervoor direct naar de huisarts. Doe deze darmtest indien je deze nog niet eerder hebt gedaan sinds je darmklachten hebt of als je ontlastingspatroon is veranderd.

Darmontsteking, stekende pijn maag, hevige buikpijn, bloed in ontlasting, symptomen plotseling begonnen

Glutenintolerantie test

Bepaalt of je gevoelig bent voor gluten en helpt om coeliakie (glutenintolerantie) uit te sluiten. Bij coeliakie tast het eten van gluten de dunne darmwand aan, dus dit is essentieel om te weten.

Markers: Anti-ht-transglutaminase / Anti-gliadine, Secretoir IgA

Doe deze darmtest indien je deze nog niet eerder hebt gedaan sinds je darmklachten hebt. Bij gele of vette ontlasting is deze test zeker aan te raden.

Gluten, coeliakie, glutenintolerantie, buikklachten, vette / geelachtige ontlasting

STAP 2: vertering testen

Zonuline test

Bepaalt of de darmdoorlaatbaarheid verhoogd is en daardoor stoffen doorlaat die normaal gesproken niet in de bloedbaan terecht zouden moeten komen.

Marker: Zonuline

Heb je last van een verlaagde weerstand, veelvuldige diarree, obstipatie (verstopping) of gewrichtsklachten? Doe dan deze test om erachter te komen of dit door een verhoogde darmdoorlaatbaarheid komt.

Prikkelbare darm (PDS), obstipatie, diarree, gewrichtsklachten, verlaagde weerstand

Darmtest vertering

Je komt er met deze test achter of je zetmelen (koolhydraten), vetten en vezels goed kunt verdragen, hoe de zuurtegraad (ph-waarde) van je darmen is en wat de kleur en consistentie van je ontlasting betekenen voor je gezondheid.

Markers: Vet / pH / Zetmeel / Plantvezels / Kleur / consistentie van ontlasting

Deze darmtest is aan te raden als je last hebt van spijsverteringsklachten, zoals buikpijn, een opgeblazen buik, winderigheid, te dikke of te dunne ontlasting, afwijkende kleur (bijvoorbeeld geel of groen) of geur ontlasting. Je krijgt meer inzicht in wat je niet goed kunt verteren en verdere oorzaken van je klachten.

Spijsverteringsklachten, afwijkende kleur en consistentie ontlasting, buikpijn, opgeblazen buik, winderigheid, prikkelbare darm (PDS)

Microbioom test

Een microbioom (darmflora) analyse laat zien of er genoeg bacteriën en voldoende verschillende soorten bacteriën voorkomen in je darmen.

Marker: Microbioom inclusief Akkermansia bacterie

Ben je benieuwd naar de samenstelling van je microbioom, bijvoorbeeld om te weten te komen welke probioticastammen jouw darmen een boost kunnen geven? Dan is de microbioom test een goede keuze.

Darmflora, bacteriënbalans, spijsvertering, probiotica, darmen versterken

Microbioom test XL

Analyseert de diversiteit en samenstelling van het microbioom, de doorlaatbaarheid van de darmen (zonuline) en ontstekingsniveaus (calprotectine).

Markers: Microbioom inclusief Akkermansia bacterie/ Calprotectine / Zonuline

Heb je geen idee waar je moet beginnen? Deze darmtest pakt gelijk belangrijke onderdelen van stap 1, en 2 aan.

Darmdoorlaatbaarheid, ontsteking, calprotectine, darmflora, totaaloverzicht klachten

STAP 3: testen op organismen in maag en darmen

Darmparasieten test XL

Specifiek gericht op het opsporen van parasieten in de darmen.

Markers: Dientamoeba fragilis / Blastocystis hominis / Giardia lamblia / Entamoeba histolytica / Cryptosporidium spp

Kies voor deze test indien je last hebt van langdurige diarree of dunne, gele ontlasting, buikpijn, krampen en/of een lage weerstand. Doe deze darmtest ook als je kort geleden hebt gereisd naar de tropen of een ontwikkelingsland.

Parasiet, diarree, tropenreis, krampen, dunne / geelachtige ontlasting

Candida gisten en schimmels test

Detecteert de aanwezigheid van gisten en schimmels in het darmkanaal, waaronder Candida.

Markers: Candida albicans / Candida glabrata / Rhodotorula rubra / Gisten totaal / Schimmels totaal

Heb je last van suiker- en koolhydraten cravings of een slechte adem? Doe dan deze test! Ook aan te raden bij spijsverterings-, huidklachten en chronische vermoeidheid.

Candida, suikercravings, huidklachten, slechte adem, vermoeidheid

Wormen darmtest

Identificeert worminfecties in de darmen.

Markers: Diverse wormen

Heb je gewichtsverlies zonder anders te eten of jeuk bij de anus? Doe dan deze darmtest. Deze test is binnenkort beschikbaar.

Jeuk anus, worminfectie, gewichtsverlies, darmklachten, darmbacterie

Helicobacter pylori test

Spoort de bacterie op die diverse maagklachten kan veroorzaken.

Markers: Helicobacter pylori

Heb je last van klachten zoals vaak boeren, maagzuur, borrelende maag en misselijkheid? Kies dan voor deze test! Deze test is binnenkort beschikbaar.

Maagzuur, misselijkheid, opgeblazen gevoel, maagklachten, darmbacterie

STAP 4: testen op voedselintoleranties

Histamine-intolerantie test

Toont aan of je overgevoelig bent voor voedsel hoog in histamine.

Marker: Histamine

Krijg je rode wangen bij het drinken van een glas rode wijn of krijg je darmklachten of huidproblemen bij het eten van kaas, spinazie of tomaat? Doe dan deze darmtest!

Rode wangen, histamine, huiduitslag, darmklachten, intolerantie

Intolerantie test plus

Test op 195 voedselintoleranties om erachter te komen welke voeding klachten bij jou veroorzaakt. Dit is de meest gekozen intolerantie test. Ook keuze uit intolerantie test basis en pro.

Markers (categorieën): Groenten / Granen & zaden / Peulvruchten / Fruit / Noten / Ei / Melk / Koffie & thee / Super foods / Paddenstoelen

Heb je het idee dat je vaak last krijgt na het eten van bepaalde voeding en ben je benieuwd wat je beter wel en niet kunt eten? Doe dan deze uitgebreide intolerantie test!

Voedselintolerantie, buikklachten na eten, vermoeidheid, eliminatiedieet, triggers voeding

Stappenplan darmtest kiezen

STAP 1: uitsluiten chronische darmziektes

Calprotectine test

Wat meet je? Meet ontstekingsniveaus in de darmen, nuttig bij het opsporen van darmontstekingen, zoals ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, en het uitsluiten van ernstige ziektes.

Marker: Calprotectine

Wanneer doen? Indien je bloed hebt in de ontlasting die niet veroorzaakt wordt door medicijnen of het eten van rood voedsel of hevige buikpijn hebt. Ga hiervoor direct naar de huisarts. Doe deze darmtest indien je deze nog niet eerder hebt gedaan sinds je darmklachten hebt of als je ontlastingspatroon is veranderd.

Symptomen en kernwoorden: Darmontsteking, stekende pijn maag, hevige buikpijn, bloed in ontlasting, symptomen plotseling begonnen

Glutenintolerantie test

Wat meet je? Bepaalt of je gevoelig bent voor gluten en helpt om coeliakie (glutenintolerantie) uit te sluiten. Bij coeliakie tast het eten van gluten de dunne darmwand aan, dus dit is essentieel om te weten.

Markers: Anti-ht-transglutaminase / Anti-gliadine, Secretoir IgA

Wanneer doen? Doe deze darmtest indien je deze nog niet eerder hebt gedaan sinds je darmklachten hebt. Bij gele of vette ontlasting is deze test zeker aan te raden.

Symptomen en kernwoorden: Gluten, coeliakie, glutenintolerantie, buikklachten, vette / geelachtige ontlasting

STAP 2: vertering testen

Zonuline test

Wat meet je? Bepaalt of de darmdoorlaatbaarheid verhoogd is en daardoor stoffen doorlaat die normaal gesproken niet in de bloedbaan terecht zouden moeten komen.

Marker: Zonuline

Wanneer doen? Heb je last van een verlaagde weerstand, veelvuldige diarree, obstipatie (verstopping) of gewrichtsklachten? Doe dan deze test om erachter te komen of dit door een verhoogde darmdoorlaatbaarheid komt.

Symptomen en kernwoorden: Prikkelbare darm, obstipatie, diarree, gewrichtsklachten, verlaagde weerstand

Darmtest vertering

Wat meet je? Je komt er met deze test achter of je zetmelen (koolhydraten), vetten en vezels goed kunt verdragen, hoe de zuurtegraad (ph-waarde) van je darmen is en wat de kleur en consistentie van je ontlasting betekenen voor je gezondheid.

Markers: Vet / pH / Zetmeel / Plantvezels / Kleur / consistentie van ontlasting

Wanneer doen? Deze darmtest is aan te raden als je last hebt van spijsverteringsklachten, zoals buikpijn, een opgeblazen buik, winderigheid, te dikke of te dunne ontlasting, afwijkende kleur (bijvoorbeeld geel of groen) of geur ontlasting. Je krijgt meer inzicht in wat je niet goed kunt verteren en verdere oorzaken van je klachten.

Symptomen en kernwoorden: Spijsverteringsklachten, afwijkende kleur en consistentie ontlasting, buikpijn, opgeblazen buik, winderigheid

Microbioom test

Wat meet je? Een microbioom (darmflora) analyse laat zien of er genoeg bacteriën en voldoende verschillende soorten bacteriën voorkomen in je darmen.

Marker: Microbioom inclusief Akkermansia bacterie

Wanneer doen? Ben je benieuwd naar de samenstelling van je microbioom, bijvoorbeeld om te weten te komen welke probioticastammen jouw darmen een boost kunnen geven? Dan is de microbioom test een goede keuze.

Symptomen en kernwoorden: Darmflora, bacteriënbalans, spijsvertering, probiotica, darmen versterken

Darm microbioom test XL

Wat meet je? Analyseert de diversiteit en samenstelling van het microbioom, de doorlaatbaarheid van de darmen (zonuline / lekkende darm)) en ontstekingsniveaus (calprotectine).

Markers: Microbioom inclusief Akkermansia bacterie/ Calprotectine / Zonuline

Wanneer doen? Heb je geen idee waar je moet beginnen? Deze darmtest pakt gelijk belangrijke onderdelen van stap 1, 2 en 3 aan.

Symptomen en kernwoorden: Darmdoorlaatbaarheid, ontsteking, calprotectine, darmflora, totaaloverzicht klachten

STAP 3: testen op organismen in maag en darmen

Darmparasieten test XL

Wat meet je? Specifiek gericht op het opsporen van parasieten in de darmen.

Markers: Dientamoeba fragilis / Blastocystis hominis / Giardia lamblia / Entamoeba histolytica / Cryptosporidium spp

Wanneer doen? Kies voor deze test indien je last hebt van langdurige diarree of dunne, gele ontlasting, buikpijn, krampen en/of een lage weerstand. Doe deze darmtest ook als je kort geleden hebt gereisd naar de tropen of een ontwikkelingsland.

Symptomen en kernwoorden: Parasiet, diarree, tropenreis, krampen, dunne / geelachtige ontlasting

Candida gisten en schimmels test

Wat meet je? Detecteert de aanwezigheid van gisten en schimmels in het darmkanaal, waaronder Candida.

Markers: Markers: Candida albicans / Candida glabrata / Rhodotorula rubra / Gisten totaal / Schimmels totaal

Wanneer doen? Heb je last van suiker- en koolhydraten cravings of een slechte adem? Doe dan deze test! Ook aan te raden bij spijsverterings-, huidklachten en chronische vermoeidheid.

Symptomen en kernwoorden: Candida, suikercravings, huidklachten, slechte adem, vermoeidheid

Wormen darmtest

Wat meet je? Identificeert worminfecties in de darmen.

Markers: Markers: diverse wormen

Wanneer doen? Heb je gewichtsverlies zonder anders te eten of jeuk bij de anus? Doe dan deze darmtest. Deze test is binnenkort beschikbaar.

Symptomen en kernwoorden: Jeuk anus, worminfectie, gewichtsverlies, darmklachten, darmbacterie

Helicobacter pylori test

Wat meet je? Spoort de bacterie op die diverse maagklachten kan veroorzaken.

Markers: Marker: Helicobacter pylori

Wanneer doen? Heb je last van klachten zoals vaak boeren, maagzuur, borrelende maag en misselijkheid? Kies dan voor deze test! Deze test is binnenkort beschikbaar.

Symptomen en kernwoorden: Maagzuur, misselijkheid, opgeblazen gevoel, maagklachten, darmbacterie

STAP 4: testen op voedselintoleranties

Histamine-intolerantie test

Wat meet je? Toont aan of je overgevoelig bent voor voedsel hoog in histamine.

Marker: Histamine

Wanneer doen? Krijg je rode wangen bij het drinken van een glas rode wijn of krijg je darmklachten of huidproblemen bij het eten van kaas, spinazie of tomaat? Doe dan deze darmtest!

Symptomen en kernwoorden: Rode wangen, histamine, huiduitslag, darmklachten, intolerantie

Intolerantie test plus

Wat meet je? Test op 195 voedselintoleranties om erachter te komen welke voeding klachten bij jou veroorzaakt. Dit is de meest gekozen intolerantie test. Ook keuze uit intolerantie test basis en pro.

Markers (categorieën): Groenten / Granen & zaden / Peulvruchten / Fruit / Noten / Ei / Melk / Koffie & thee / Super foods / Paddenstoelen

Wanneer doen? Heb je het idee dat je vaak last krijgt na het eten van bepaalde voeding en ben je benieuwd wat je beter wel en niet kunt eten? Doe dan deze uitgebreide intolerantie test!

Symptomen en kernwoorden: Voedselintolerantie, buikklachten na eten, vermoeidheid, eliminatiedieet, triggers voeding

* Onze testen zijn informatief bedoeld. Enkel de (huis)arts kan een diagnose stellen. Daarom is het essentieel om bij vermoeden van darmziekte of -aandoening contact op te nemen met je huisarts. Neem bij bloed in de ontlasting, koorts, hevige onverklaarbare buikpijn en/of ongewenst gewichtsverlies direct contact op met een arts.

Kun je meer hulp gebruiken? Maak dan gebruik van onze keuzehulp!

Keuzehulp darmklachten

Tip: Ben je momenteel onder behandeling van een gezondheidsprofessional, dan kun je hem / haar ook vragen welke darmtest(en) het meest nuttig zijn voor jou. Samen met een professional die jou kent is het vaak makkelijker om een keuze te maken die op dit moment bij je past.

Ervaringen van onze klanten

Goede service, duidelijk overzicht en makkelijk uit te zoeken

"Zowel de intolerantie test en darm test gaven mij goede inzichten. Ik ben personal trainer en ga deze ook zeker aanraden aan mijn klanten, zodat ze beter inzicht krijgen in hun gezondheid." - V. uit Bovenkarspel.

Eigen regie gezondheid

"Omdat ik vastliep bij de huisarts en mijn klachten op PDS gegooid werden, ben ik verder gaan kijken. Ik kwam uit bij de intolerantietesten van Mijnlabtest. Ik heb alle instructies van de test opgevolgd, opgestuurd, en 2,5 week later had ik de uitslag. Alles zonder problemen en een duidelijk rapport. De uitslag was een bijzondere verrassing voor mij. Ik had toch wat meer intoleranties dan ik dacht. Nu ga ik verder met een diëtist. Ik ben blij dat Mijnlabtest deze testen aanbiedt, omdat ik nu de eigen regie kan pakken over mijn gezondheid zonder tegen de muren van ons huidige zorgsysteem aan te lopen." - L. uit Amersfoort

Hoe werkt een darmtest?

Onze darmtesten kunnen zonder verwijzing worden besteld. Op die manier kun jij makkelijk en snel inzicht krijgen in jouw gezondheid. Een darmtest doen is heel eenvoudig. De darmtest kan een ontlastings-, bloed- of speekseltest zijn.

Werkwijze ontlastingstest

Onze ontlastingstest is heel eenvoudig. Neem een sample af met behulp van onze gebruiksvriendelijke ontlasting vanger en stuur je sample naar ons laboratorium. Binnen twee werkweken krijg je via een beveiligd bericht je uitslag toegestuurd. Wanneer er een darmparasiet, gist, schimmel of worm is aangetroffen, zullen we je adviseren om een professional te raadplegen voor verdere behandeling. Het is sterk aan te raden om na behandeling via een professional een nieuwe test te doen. Zo kom je te weten of de behandeling het gewenste resultaat heeft gehad.

Wat je kunt doen met de uitslag?

Voorbeelduitslag darmtest gisten schimmels

We vinden het belangrijk dat jij goed kunt begrijpen wat de uitslag van de darmtest voor je gezondheid betekent. Daarom kun je de volgende onderdelen vinden in de uitslag van een darmtest:

  • In het eerste deel lees je jouw onderzoeksresultaat. Je vindt jouw uitslag en ziet of deze normaal of afwijkend is.
  • Het tweede deel bestaat uit persoonlijk voedings- en leefstijladvies. De aanbevelingen die volgen na de darmtest zijn bijvoorbeeld gericht op het verbeteren van je microbioom (darmflora), het verminderen van klachten of het elimineren van ongewenste bacteriën, parasieten, gisten, schimmels of wormen.
  • Bij verhoogde niveaus zijn de aanbevelingen gericht op het verminderen van de klachten. Is jouw waarde normaal, dan lees je hoe je je darmen gezond houdt.

Eenvoudig een darmtest aanvragen

Wil je eenvoudig een darmtest aanvragen? Bij ons kun je diverse ontlastingstesten kopen, zoals de darmparasieten test, gisten- en schimmel test inclusief Candida, microbioom test en zonuline test. Daarnaast bieden we ook bloed- en speeksel testen aan. Een darmtest bestel je snel en eenvoudig zonder verwijzing van de huisarts of specialist. De kosten verschillen per test, afhankelijk van wat je wilt laten onderzoeken. Onze darmtesten helpen je klachten beter te begrijpen, zodat je gericht actie kunt ondernemen voor een gezondere darmflora. Vraag vandaag nog jouw gekozen darmtest(en) aan!